فواید میوه زردآلو مثل تمام میوه های تازه که خام مصرف می شوند، زیاد است. باید مصرف زردآلو درجه یک عاری از بیماری و سالم را بیشتر کنید چرا که رشد و فعالیت برخی بیماری ها را کاهش یا ریشه کن می کند.
زردآلو با رنگ خاص زرد مایل به نارنجی مشخص می شود. به هنگام خرید، زردآلوهای تازه و خوش رنگ و طلایی به رنگ نارنجی بخرید که از نظر اندازه یکنواخت و عطر دلپذیر دارند. در ایران، مردم میوه زردآلو را تازه یا خشک مصرف می کنند و کسانی هم هستند که با ظرافت عقل و خلاقیت شان از زردآلو خواه مارمالاد، مربا، آب میوه، دسر و یا انواع غذاهای گوشتی تهیه می کنند که در کل می دانند فواید میوه زردآلو چقدر برای سلامتی اهمیت دارد.
حقایق درخت میوه زردآلو
زردآلو شیرین به رنگ نارنجی طلایی و از میوه های باظرافت تابستانی با منشا آسیایی است. کاشت این میوه بسیار با ارزش در نقشه جغرافیایی کشاورزی سراسر دنیا و در شهرها و ایالت های زیادی پراکندگی دارد که این میوه را می توان “میوه طلایی خورشید” نامید. فواید میوه زردآلو آنچنان اهمیت دارد که توصیه می شود در فصل رشد آن، مصرف روزانه فراموش نشود.
از نظر گیاه شناسی، این میوه به هلو بسیار نزدیک است. امروزه برخی از مناطق اصلی تولید میوه زردآلو عبارتند از:
- ترکیه
- ایران
- ازبکستان
- الجزایر
- ایتالیا
- فرانسه
- اسپانیا
- سوریه
- یونان
- و چین
زردآلو یک درخت برگ ریز متوسط است که در خاکهای شیب دار کوهی به خوبی زهکشی می شود. در طول بهار، شکوفه های آن به مقدار زیادی از گل های سفید مایل به صورتی زیبا تشکیل شده که زنبورها را به خود جلب می کند.
میوه ها تقریباً به اندازه یکنواخت، با قطر 4-5 سانتی متر و وزن حدود 35 گرم رشد می کنند. در ساختار؛ زردآلو یک میوه هسته دار است، متشکل از یک گودال منفرد مرکزی که توسط گوشتی خوراکی معطر ترد و شیرین احاطه شده است. دانه محصور شده زردآلو در یک پوسته سنگی سخت که اغلب به آن “هسته” گفته می شود، رشد می کند.
شهرهایی در ایران که برای کاشت، تولید و خرید زردآلو خام جزو مناطق اصلی هستند عبارتند از:
- شهر ارومیه
- شهر مهاباد
- شهر شاهرود و بسطام از استان سمنان
- استان آذربایجان شرقی
- استان تهران
- استان البرز
- استان فارس
- استان یزد
- استان خراسان رضوی
- استان کرمان
فواید میوه زردآلو برای سلامتی بدن
زردآلوهای تازه دارای طعمی شیرین شبیه به آلو هستند. زردآلوهای آفتاب خشک شده از نظر مواد مغذی متراکم تر از انواع تازه می باشند. اگرچه از نظر ویتامین C، درصد کمتری دارند. هسته دانه زردآلو نیز مانند مغز بادام خوراکی است. روغن حاصل از این مغزها برای بدن فواید بسیار دارد.
برخی از فایده های مصرف زردآلوها عبارتند از:
- میوه های تازه مثل زردآلو کالری کمی دارند و فقط 48 کالری در 100 گرم وزن را تشکیل می دهند. با این وجود، آنها منبع عالی فیبر در رژیم غذایی، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند.
- از فواید میوه زردآلو این که منبع خوبی برای فیتوشیمیایی های بیشمار برای سلامتی است که به جلوگیری از بیماری های قلبی، کاهش سطح LDL، (“کلسترول بد”) کمک می کند و از سرطان در برابر سرطان محافظت می کند.
- از فواید میوه زردآلو، می توان آن را از منابع عالی ویتامین A و کاروتن معرفی کرد. 100 گرم میوه تازه دارای IU 1926 یا 64٪ میزان روزانه ویتامین A مورد نیاز روزانه است. این ترکیبات که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند و برای بینایی ضروری هستند.
- ویتامین A برای حفظ سلامت مخاط و پوست نیز لازم است. مصرف میوه های طبیعی سرشار از کاروتن مانند زردآلو به بدن در محافظت از سرطان های ریه و حفره دهان کمک می کند.
- از دیگر فواید میوه زردآلو اینکه حاوی ویتامین C، یکی دیگر از آنتی اکسیدان های طبیعی است. ویتامین C به بدن انسان کمک می کند تا در برابر عوامل عفونی مقاومت کند و رادیکال های مضر از اکسیژن را از بین ببرد.
- تعریف دیگر فواید میوه زردآلو اینکه منبع مواد معدنی مانند پتاسیم، آهن، روی، کلسیم و منگنز می باشد. پتاسیم یک ماده معدنی سالم است. یک جزء مهم مایعات سلول و بدن است که به تنظیم ضربان قلب و فشار خون کمک می کند.
مصرف میوه زردآلو در ایران
همواره میوه زردآلو تازه را به آرامی در آب سرد بشویید و با پارچه نرم خشک کنید. میوه های رسیده مثل زردآلو را با پوست خود بخورید تا بیشترین مزایا را داشته باشید. می دانید که دانستن فواید میوه زردآلو می تواند برای مصرف آن اطلاع رسانی خوبی باشد که در سایت ما، گروهی از فایده ها ذکر شد. اما تا می توانید از این زردآلوها بیشترین بهره را ببرید:
- زردآلو نصیری
- زردآلو اردوباد
- زردآلو خودورو
- زردآلو قوامی
- زردآلو رقم عسگرآباد
- زردآلو تبرزه
- زردآلو نوری
- زردآلو شاهرودی
- زردآلو جهانگیری
زردآلو در کل سال قابل مصرف است که اینگونه می توان آن را تهیه کرد:
- زردآلو به صورت خام تازه
- زردآلو خشک شده درجه یک
- مربای زردآلو
- کمپوت زردآلو
- لواشک زردآلو
- ترشک زردآلو
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.